Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Σημαντική ημέρα σήμερα για τους Μελισσοκόμους του Ν. Ροδόπης. Μετά από μια λεπτομερή και πολύωρη συζήτηση από αρκετά πολυπληθή ομάδα των Ροδοπαίων Μελισσοκόμων αποφασίστηκε από τα ιδρυτικά μέλη η δημιουργία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης. Την επόμενη τετάρτη 4 Φεβρ 2015 στο Κέντρο Δήμητρα( παλιό ΚΕΓΕ) , θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια !!!!!!!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟΣ MΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Την  Τετάρτη  28 Ιαν 2014 και  ώρα 5 το απόγευμα στο χώρο του Κέντρου Δήμητρας ( παλιό  ΚΕΓΕ ) της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί  η συνάντηση - συζήτηση των Μελισσοκόμων του Νομού Ροδόπης προκειμένου να προχωρήσουν στην δημιουργία του  Μελισσοκομικού Συλλόγου.
Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι  μελισσοκόμοι αν επιθυμούν να παρευρεθούν !!


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Σκεύασμα Amivar 500 και απώλεια Μελισσών


Με  προβλημάτισε αυτή η δημοσίευση στο Facebook  από τον συνάδελφο 
 μελισσοκόμο  Πατέρα Γεώργιο ΄΄ Pgeorgios Mari΄΄ .

Το μεταφέρω αυτούσιο !!!

{{ Εφάρμοσα εναντίον της βαρρόα το Amivar 500 με δραστική ουσία amitraz

Το όλο σκεύασμα υποτίθεται οτι είναι κατάλληλο για την μελισσοκομία και ειδικά φτιαγμένο για μελισσοκομική χρήση. Το προτίμησα δε για να μην μπω στο ρίσκο να βάλω σε αναλογίες άλλα σκευάσματα που μπορεί να γινόταν λάθος.
Αυτο που αντίκρισα σήμερα ήταν φοβερό. 
Το 80 - 90 % του πληθυσμού νεκρό μεσα στις κυψέλες.
 Ενα μικρό μόνο μέρος ήταν νεκρό έξω απο αυτές. Σε μια κυψέλη είδα και το άλλο τρελό. Την βασίλισσα έξω απο το πορτάκι να περιφέρεται πάνω στις νεκρές μέλισσες, ενώ κάτι λίγες που ήταν μέσα ήταν....πώς να το πώ.... σαν αποχαυνωμένες λες και παραπατάγανε.
Οι φωτογραφίες που παραθέτω δείχνουν το εν λόγω σκεύασμα και μια πολύ μικρή γεύση απο τον αριθμό των νεκρών μελισσών. Δεν σκέφτηκα να πάρω φωτογραφίες απο το εσωτερικο των κυψελών με γεματο το πάτωμα με νεκρές μέλισσες καθώς σάστισα και στεναχωρήθηκα. Αργότερα μετα τον καθαρισμό των πατωμάτων το σκεφτηκα.
Το amivar το εχει δοκιμάσει κανείς? 
Τελικά αν φταίει το σκεύασμα, κάνει καλά την δουλειά του. 
Αφαιρεί τις μέλισσες απο τη βαρρόα. }}








Η δικιά μου σκέψη είναι πως αυτό  θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα , 
αφού δυστυχώς είμαστε πολύ εκτεθειμένοι στα διάφορα σκευάσματα  που με μεγάλη ευκολία κυκλοφορούν στην αγορά , και με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία διαφημίζονται. 
Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας , ώστε σκευάσματα ενδεχομένως που  δεν πληρούν τα επιτρεπτά επιστημονικά standars  να μην κυκλοφορουν και καταστρέφονται μελίσσια !!!

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ενδιαφέρει και τους Μελισσοκόμους !!!!!

Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται πλέον η απόκτηση ελαφρών επαγγελματικών με μεικτό έως 2,5t. και από ιδιώτες.



Απελευθερώνονται τα Φ.Ι.Χ με μεικτό έως 2,5t.
Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται πλέον η απόκτηση ελαφρών επαγγελματικών με μεικτό έως 2,5t. και από ιδιώτες.

Απελευθερώνονται τα Φ.Ι.Χ με μεικτό έως 2,5t.

Αυτό συνεπάγεται πως όποιος ιδιώτης το επιθυμεί, μπορεί να αποκτήσει ένα όχημα της κατηγορίας των Vanette για να εξυπηρετεί προσωπικές μεταφορικές ανάγκες.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται.
Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται πλέον η απόκτηση ελαφρών επαγγελματικών με μεικτό έως 2,5t. και από ιδιώτες. Αυτό συνεπάγεται πως όποιος ιδιώτης το επιθυμεί, μπορεί να αποκτήσει ένα όχημα της κατηγορίας των Vanette για να εξυπηρετεί προσωπικές μεταφορικές ανάγκες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται.  
Σύμφωνα με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου για τις Μεταφορές που ψηφίστηκε στις 11.12.2014, επιτρέπεται η αγορά οχημάτων μεικτής χρήσης κλειστού τύπου (Van) με μεικτό έως 2,5t. και από ιδιώτες.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 38 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων την 11η Δεκεμβρίου 2014, αναφέρονται τα εξής:
«Σε φυσικά πρόσωπα, που δεν ασκούς επιχείρηση ή επάγγελμα και έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα, μπορεί να χορηγείται έως μια (1) άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου μεικτής χρήσης, με μεικτό βάρος κάτω των 2,5t. και κλειστό αμάξωμα μη ειδοκοποιημένο, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των προσωπικών τους αναγκών, απαγορευόμενης της άμεσης ή έμμεσης μεταφοράς με είσπραξη κομίστρου και με καταβολή Τελών Κυκλοφορίας ύψους αντίστοιχου των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων».
Παράλληλα, στην παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου αναφέρεται πως: «Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίζονται οι όροι, προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο, οι καταχωρίσεις στην άδεια κυκλοφορίας και κάθε άλλο θέμα που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή αυτής της διάταξης».
Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως σε κάθε σχετικά διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη, ο όρος «μεικτό βάρος» ενός φορτηγού αυτοκινήτου, πλέον αντικαθίσταται με τον όρο «Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος» ή εν συντομία, με τον όρο «ΜΑΜΦΟ».
Ουσιαστικά, με την εν λόγω διάταξη του νέου νομοσχεδίου του υπουργείο Μεταφορών, απελευθερώνεται η δυνατότητα απόκτηση των οχημάτων της κατηγορίας των Vanette με μεικτό βάρος (ή ΜΑΜΦΟ) έως και 2,5t. και από ιδιώτες, χωρίς προϋποθέσεις, με εξαίρεση φυσικά την μεταφορά φορτίων με είσπραξη κομίστρου.
Οι αντιδράσεις της αγοράς

Σε σχετική επικοινωνία μας με ανθρώπους της αγοράς και εκπροσώπους σωματείων από τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων και των μεταφορών, η εν λόγω διάταξη του υπουργείου Μεταφορών δημιουργεί μεν προβλήματα, αλλά σαφέστατα λιγότερα σε σχέση με την αρχική αποτύπωση που προέβλεπε την πλήρη απελευθέρωση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με μεικτό βάρος (ή ΜΑΜΦΟ) έως και 3,5t. και μάλιστα, τόσο με κλειστό όσο και με ανοικτό χώρο φόρτωσης.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ούφ , επιτέλους ήλιος !!!!!!

Σήμερα τα μελίσσια  είδαν επιτέλους ήλιο , 

χωρίς αέρα  με θερμοκρασία  γύρω στους 12-13 οC  και έκαναν κυριολεκτικά 

το μεσημέρι  '' πάρτι '' !!!! 

Μερικά από αυτά κουβαλούσαν και γύρες !!!!

Κρύο -κρύο , άλλα και η έξοδος - έξοδος !!!!!

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καλή Χρονιά !!!

Το  ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ 
εύχεται σε όλους τους μελισσοκόμους 
αλλά και στους  αναγνώστες τους 

''Χρόνια Πολλά -Καλή Χρονιά ΄΄ !!!