Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Με τέτοιες ακραίες συνθήκες στην Θράκη ,αφού τα Μελίσσια δεν κάνουν Μελισσόσφαιρα και έχουν πανηγύρι προτείνουμε ανεπιφύλακτα την πατέντα του Μόσχου , ως "Μελίσσοκομικό Τεκμήριο Σκεπάσματος "

Σ αυτά που πηγαίνει  ο δρόμος πήγαμε και τα είδαμε , σ αυτά που δεν πάει , να δούμε πότε και πως θα πάμε ??  Πάντως ήταν η μόνη επιθεώρηση  που έκανα φέτος  και για τοποθέτηση τροφής που βρήκα τα μελίσσια φαγανά  χωρίς απώλειες και να κάνουν πάρτυ , παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Άντε να δούμε τι θα γίνει !  Όσο για το " Σκεπάσμα  Μόσχου Ντιώνια  " μάλλον πρέπει να τα κατοχυρώσει ως " Μελισσοκομικό Τεκμήριο Σκεπάσματος  "  ο φίλος μου  ο Μόσχος ,  διότι κανένα μελίσσι δεν ήταν σε "Μελισσόσφαιρα " και μου θύμιζε άνοιξη  .  Άλλωστε μετά και από έρευνα και στατιστική  που κάνουμε με τον συνάδελφο και φίλο Βασίλη Καλαμιώτη , για το σκέπασμα αυτό σε ακραίες θερμοκρασίες  έχει αποδειχθεί , πως οι θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στην Κυψέλη είναι "Ανοιξιάτικες". Μόσχο σε παραδέχομαι !!!!!!!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Να δούμε πότε θα δουν άσπρη μέρα οι Θρακιώτες Μελισσοκόμοι !!!!

Μετά την  " 7μηνη  Πρωτοφανή Ξηρασία "  , τώρα περάσαμε στο αντίθετο άκρο . Εδώ και 40 μέρες έχουμε "μεγάλη  παγωνιά" και τώρα χιόνια. Απερίγραπτη κατάσταση. Οι λέξεις "Βροχή" και "Νοτιάς" πάνε να ξεχαστούν . Πολλοί φιλοι Μελισσοκόμοι , μιλούν για συνεχείς Ψεκασμούς  από την εταιρεία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου  κατά μήκος αυτού ,για να μην σταματούν τα έργα τους για κανένα λόγο , ώστε να περατωθούν εμπρόθεσμα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι " Μεγάλα Γαιδούρια " αυτοί , αλλά και "οι Κυβερνώντες "που επιτρέπουν κάτι τέτοιο εις βάρος της Μελισσοκομίας , Γεωργίας , και Κτηνοτροφίας.
 

Μια απλή ,αλλά σημαντική οδηγία προς τους Μελισσοκόμους !!!


Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Πρόπολη :To Φάρμακο της Φύσης . Έτοιμη και η νέα μας παρτίδα !!!!!!!

Ενα απίστευτο φάρμακο - αντιβιοτικό  που μας προσφέρουν  η Μέλισσες . Μετά  από ωρίμανση  2 μηνών και πλέον   είμαστε έτοιμοι να την προσφέρουμε στους φίλους μας . Όσο περνάει ο καιρός , τόσο περισσότεροι άνθρωποι την εμπιστεύονται . Οι εφαρμογές της πάρα πολλές . Αναλυτικές πληροφορίες έχουμε στην Σελίδα μας http://thrakomelo.blogspot.gr/p/blog-page_1463.html