Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μέλι και Μωρά !!!!!!

Το  Μέλι   μπορεί να καταναλώνετε από όλους  ΕΚΤΟΣ  από τα μωρά μέχρι  1 έτους !!!!


Ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να μην δίνουν μέλι στα μωρά τους επειδή είναι ευάλωτα στη βακτηριακή λοίμωξη, καθώς το στομάχι τους δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Η αλλαντίαση είναι πολύ σπάνια νόσος που προκαλείται από ένα μικρόβιο που ζει συνήθως σε λανθάνουσα μορφή στο έδαφος και τη σκόνη και περιστασιακά, στο μέλι.
Αν το μικρόβιο εισέλθει στο έντερο του μωρού εντέρου μπορεί να αναπτυχθεί και να παράγει μια τοξίνη ή δηλητήριο, που οδηγεί σε βρεφική αλλαντίαση.
Το μέλι είναι ασφαλές για τα παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους, αλλά σε μικρότερης ηλικίας μωρά το έντερο δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένο ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια. Γι ‘αυτό οι γονείς δεν συνιστάται να δίνουν μέλι έως ότου το μωρό να γίνει ενός έτους.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, λήθαργο, δυσκολίες σίτισης και αδύναμο κλάμα.
Η Sam Montel, διατροφολόγος στο Food Standards Agency, δήλωσε: «Για τους πρώτους 6 μήνες περίπου, τα μωρά χρειάζονται μόνο μητρικό γάλα ή μια βρεφική φόρμουλα, και παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό για τους γονείς να δώσουν μέλι για την ανακούφιση από το βήχα δεν αξίζει το ρίσκο καθώς η βρεφική αλλαντίαση είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια».
Η Δρ Kathie Grant, ειδική αλλαντίασης στο Health Protection Agency (HPA), δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η βρεφική αλλαντίαση είναι εξαιρετικά σπάνια, είναι μια σοβαρή ασθένεια που προκαλεί μυϊκή αδυναμία και αναπνευστικά προβλήματα, και τα περισσότερα μωρά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη».
«Δεν σημαίνει ότι όλα τα μωρά που τους έχει δοθεί μέλι θα αναπτύξουν βρεφική αλλαντίαση, αλλά επειδή υπάρχει η πιθανότητα, δεν θα πρέπει να δίνεται μέλι σε μωρά κάτω του ενός έτους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ούτε στην πιπίλα τους ούτε στο γάλα τους».

Καρακωστίδης   Νίκος
Μελισσοκόμος - Παραγωγός
Προσκυνητές  Ν.Ροδόπης
Tηλ     :  6 9 4 4 7 2 7 2 6 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου