Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ενδιαφέροντα απο το 1ο Μελισσοκομικό Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στην Αλεξανδρούπολη 7 & 8 Νοε 2015

Πάρα πολλοί αξιόλογοι ομιλητές , καθηγητές από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ) και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Α.Π.) παρουσίασαν  τις εργασίες τους , που είναι προϊόν μακροχρόνιας έρευνας.
Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να αποτυπώσουμε στην σελίδα μας αντιπροσωπευτικά θέματα που μας έκαναν εντύπωση  και  προκάλεσαν την έκπληξη μας.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε την έρευνα  της Κύριας Τανανάκη Χρύσας  του Εργαστηρίου Μελιού του ΑΠΘ , που αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο  10 ειδών μελιού ( 9 ελληνικών και 1 από την Νέα Ζηλανδία , του περιβόητου Μελιού   Manuka).
Στην έρευνα αυτή κατά την προσωπική μου γνώμη  καταρρίπτεται  ο Μύθος του Πανάκριβου  Μελιού Manuka αφού υπολείπετε σε μεγάλο ποσοστό των Ελληνικών Μελιών , ενώ  διαπιστώνεται ότι το περιβόητο μέλι Θυμαριού           ( σύμφωνα με την νομοθεσία Θυμαρίσιο χαρακτηρίζεται αυτό που περιέχει μόλις 18% θυμάρι ) είναι άλλου στην ιδία κατηγορία με το περιφρονημένο Βαμβακόμελο , ενώ άλλου  βρίσκεται και ακόμη κάτω από από το Βαμβακόμελο.
Σχεδόν σε όλα τα  test  βλέπουμε την πρωτοκαθεδρία του Μελιού της Βελανιδιάς και Κάστανου , ενώ το Παλιούρι(Τσαλί), το Πεύκο, η Ερείκη, και το Έλατο  σε όλα βρίσκονται στην μέση της κλίμακας.
Ενώ το μέλι Πορτοκαλιού σε όλα βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Παρακάτω παρουσιάζονται  οι  θέσεις κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχεία των παραμέτρων  που  καταγράψαμε στην αίθουσα προβολής του Συνεδρίου  .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου