Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μας έχουν πρήξει με το Θυμαρίσιο Μέλι κάποιοι συνάδελφοι !!!!!!


Ως καταναλωτής πριν ασχοληθώ με την μελισσοκομία  νόμιζα πως ένα  βάζο του κιλού  με ΜΕΛΙ  από ΘΥΜΑΡΙ   είναι 100% θυμάρι . Τώρα που έμαθα πως σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να έχει απλώς 18% θυμάρι , τώρα άρχισα να ανησυχώ !!!!!!!  Όχι για το θυμάρι που μπορεί να είναι σε περιεκτικότητα  16%  ή  18%  ή 20 % , αλλά για το υπόλοιπο 80% , που είναι  άγνωστου ταυτότητας  και έρχεται κόντρα στην  λογική και στην  υπάρχουσα νομοθεσία ( όταν ένα μεγάλο ποσοστό πχ  60% είναι από Λυγαριά χαρακτηρίζεται ως μέλι Λυγαριάς). Για αυτό προτιμώ τα Εξαιρετικά  Μέλια  της Θράκης . που δεν υπόκεινται σε τέτοιου είδους  περιορισμούς , νομοθετικούς ,  ποσοστώσεις ,αλλά  συλλέγονται  από τα χιλιάδες  λουλούδια  της Θρακικής  γης !!!! Το σχόλιο μου δεν  έχει να κάνει με κανενός είδους αντιπαλότητας  η  συκοφαντίας  προς το Θυμαρίσιο Μέλι  , αλλά ως Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης ,  πρέπει να πάρω  θέση  και να φωτίσω  λίγο την πικρή αλήθεια , γιατί κάποιοι επιτήδειοι  εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες μας και τους πωλούν   «Φούμαρα και Μεταξωτές κορδέλες» !!!!!!

Ελπίζω να είναι οι Τελευταίες για φέτος !!!!!!!

Το ξαναείπα άλλες 3-4 φορές  ότι μάλλον αυτά είναι τα τελευταία ,αλλά  τελικά διαψεύστηκα . Τα μελίσσια έχουν κόψει αλυσίδα στα βαμβάκια . Χτίζουν  κάτασπρες κηρήθρες σε χρόνο μηδέν και μαζεύουν μέλι . Και μεις  δώστου και συρματώνουμε τελλάρα  . Άντε να δούμε τι θα γίνει  .Μην τα ματιάσουμε !!!












Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σωστή Τοποθέτηση Άχτιστων Τελλάρων .

Η  Μελισσοκομία προυποθέτει και  λίγο νιονιό (μυαλό ) που λένε και στο χωριό μου.Χτες πήγα να βοηθήσω κάποιο φίλο σχετικά νέο στην μελισσοκομία  (μέλος του συλλόγου μας)  να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα μελίσσια του  . Πριν κανένα μήνα  προσφέρθηκε επίσης κάποιος άλλος παλιός μελισσοκόμος να τον δείξει και τοποθέτησε  πολλά  άχτιστα τελλάρα στην σειρά , αλλά και άλλα τόσα άχτιστα στον 2ο όροφο.Φυσικά και το μελίσσι δεν ένιωσε την ανάγκη να αναπτυχθεί , και παρέμεινε ως είχε !! Η δική μου πρακτική είναι τελείως διαφορετική , και σε καμμιά 10  αρια μέρες που θα ξαναπάμε  θα σας δείξω τα αποτελέσματα !




Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Καθαριότητα ήταν επιβεβλημένη ώστε να λάμπουν όλα πριν μπει μέσα το Μέλι !!






Διακοπές Τέλος - Το Πανηγύρι μόλις ξεκίνησε !!! 1ος Τρύγος 2016

Ο Θεός δεν εγκαταλείπει  τους ανθρώπους , και δη τους μελισσοκόμους. Παρά την  κακή  άνοιξη  και την καθυστέρηση που είχαμε από την αστάθεια του καιρού τα μηνύματα είναι πάρα πολύ καλά .Πραγματοποιήσαμε ήδη έναν πάρα πολύ καλό τρύγο και  έπεται συνέχεια μια και με τις κατά τα άλλα κακές βροχές οι Λυγαριές κάνουν πάρτι ενώ  τα βαμβάκια είναι έτοιμα σε λίγο να μας ανταμείψουν.

















Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Έφοδος στο Κρησφύγετο του Μόσχου Ντιώνια !!!

Ενώ άλλοι πήγαιναν για μπάνιο στις παραλίες  χτες  Κυριακή , εγώ επισκέφθηκα τον φίλο μου τον Μόσχο , για να δω από κοντά την Τεχνική  και την Επιστήμη της Μελισσοκομίας.
Η εικόνα που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακή . Παράλληλα , κάναμε και ταχύρυθμη εκπαίδευση επί τόπου  !!!!!










                                    Με φόντο τις ωραίες ντοματιές του !!!!!!