Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κύκλος Αναπαραγωγής και Ζωής των Μελισσών, με την ματιά ενός απλού Μελισσοκόμου !!!!!!!

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον χρόνο που απαιτείτε για να έχουμε από την γέννηση του Αυγού , μια ολοκληρωμένη  Εργάτρια( Μέλισσα) , έναν Κηφήνα και μια Βασίλισσα 












Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε  ότι από την ήμερα που θα γεννηθεί ένα Αυγό , θα χρειαστούν  45 περίπου ήμερες για να αναλάβει υπηρεσία συλλέκτριας και να μας φέρει ΜΕΛΙ στην Κυψέλη μας .Εδώ θα πρέπει να υπολογίσουμε πως ως Συλλέκτρια  θα ζήσει  ανάλογα με την εποχή ,και την καταπόνηση της . Θεωρητικά λέμε πως μπορεί να συλλέγει από την 45η ήμερα ( από την άφιξη του αυγού από την Βασίλισσα)  που αναφέρουμε επάνω άλλες 20-25 ημέρες . Όμως και  αυτό είναι σχετικό , διότι μπορεί να καταπονηθεί από τις γύρες και τα μέλια που κουβάλαει , είτε λόγω  απόστασης , είτε λόγω ποιότητας του νέκταρος και να ζήσει πολύ λιγότερο. Επίσης κάποιες Συλλέκτριες , στο τέλος του φθινοπώρου , αν δεν ανανεωθεί ο πληθυσμός μπορεί να αλλάξουν ξανά  καθήκοντα και να κάνουν και τα καθήκοντα της εργάτριας (αν πιάσει απότομα ο χειμώνας) και μπορεί να ξεχειμωνιάσουν. Η φύση είναι ελαστική μαζί τους ανάλογα με τις συνθήκες .
Η  φωτογραφία αυτή  στην πρώτη της γραμμή είναι για τους μερακλήδες που αποφασίζουν να κάνουν παραγωγή δικές  τους Βασίλισσες  !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου